Parcours MsAP

Je krijgt de beste beleving van MsAP als je door Malem wandelt, in de 'publieke ruimte' zoals men het in de kunstensector pleegt te noemen. Onze researchafdeling heeft het opgezocht, en de publieke ruimte van Malem betekent de straten en pleinen van Malem.

 

Malem is een wijk in het westen van de stad Gent en maakt deel uit van de wijk Brugse Poort-Rooigem.

De wijk is helemaal omgeven door Leie-armen, en wordt dan ook vaak 'het eiland Malem' genoemd. Het was eeuwenlang een onbewoond gebied net ten westen van de 16de-eeuwse stadsomwallingen en Ekkergem. Vanaf 1952 werd het helemaal volgebouwd in een merkwaardig homogeen ensemble van laagbouw, in een laat tuinwijk-concept. (uit wikipedia)

 

One research-afdeling heeft ook dit opgezocht, en een 'merkwaardig homogeen ensemble van laagbouw, in een laat tuinwijk-concept' betekent dat het een mooie en aangename wijk is, met vele tuinen en grotendeels dezelfde witte huizen. Je kan de wijk binnenwandelen via de Drongense steenweg, of via de Rooigemlaan (ring) ter hoogte van de GB.

 

De vierde editie van het MsAP zal beginnen in juli. De straatinterventies kunnen in principe overal verschijnen, maar we concentreren ons vooral op de Herdenkingslaan (invalsweg Rooigemlaan), het Heldenplein (waar ook Bar Robotica is), op en rond de kerk en het pleintje ervoor. Dit jaar komt er bewegwijzering en er zal ook een plannetje te verkrijgen zijn aan Heldenplein 22.